Over mij

Hoi, wat leuk dat je mijn site bezoekt! Mijn naam is Peggy van Ommeren-Mulder. Ik ben geboren op 14 juni 1974 met een liefde voor zingen en klussen. Ik ben opgegroeid in Noord-Brabant en na het VWO ben ik in Delft Werktuigbouwkunde gaan studeren. Na 3 jaar Delft ben ik overgestapt naar de HTS in Rotterdam, waar ik de opleiding Logistiek heb afgerond. In Rotterdam ben ik gaan zingen in de Hermes House Band, hier heb ik de liefde van mijn leven ontmoet. In de tussentijd zijn we getrouwd en hebben we 3 dochters gekregen, Madelijn, Meike en Emilief. Naast mijn aangeboren passie voor zingen en klussen is er inmiddels een nieuwe passie bijgekomen. Hieronder kun je lezen hoe dat zo gekomen is.

Na mijn studie ben ik ruim 10 jaar werkzaam geweest bij een commerciële multinational o.a. als projectmanager op de afdeling trade marketing en sr projectmanager op de afdeling logistics. In 2007 werd ik zwanger van mijn derde dochtertje. Ik had heftige bekkeninstabiliteit en ik kwam thuis te zitten. In juni 2008 ben ik bevallen van mijn dochtertje, Emilief. Na de bevalling had ik een lichte postnatale depressie en Emilief kreeg -toen ze twee maanden oud was- een hersenvliesontsteking. Dit traject heeft ze gelukkig overleefd. Na m’n bevalling ging ik het revalidatie traject in om te herstellen van de bekkeninstailiteit. Dit alles met daarbij een burn out, maakte dat het mij teveel werd.

Als klap op de vuurpijl werd er in februari 2009 kanker geconstateerd. Een melanoom, level 4 (er zijn 5 levels waarvan 5 de grilligste vorm). Na een operatie waarbij de tumor werd verwijderd, bleek het melanoom te zijn uitgezaaid naar mijn lymfeklieren. Ik had de keuze voor nog een operatie waarbij alle lymfeklieren in mijn lies verwijderd zouden worden. Het was alleen niet zeker of mijn overlevingskans daardoor zou toenemen. Dat zou na een aantal jaren onderzoek pas blijken. Wat ik er zeker wel door zou krijgen was oedeem in m’n been, dat me iedere dag weer zou confronteren met deze ziekte. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om me niet te laten opereren. Ik kwam 10 jaar onder controle te staan.

De chirurg vertelde me, dat ik bij een “normale” vorm van kanker chemotherapie en bestraling zou hebben gekregen. Maar aangezien een melanoom een grillige vorm van kanker is, zou die behandeling niet geholpen hebben. “Het is dus aan u om uw weerstand te verhogen.”

Door het lezen van verschillende boeken kwam ik steeds meer te weten over voeding. Verbaasd over wat de voedingsmiddelenindustrie in ”voeding” stopt en nog verbaasder over het feit dat de politiek dit toelaat, veranderde ik stapje voor stapje mijn voedingspatroon. Ik had maar één doel: overleven! Zo niet, dan lag het in elk geval niet aan mij. Ik had er immers alles aan gedaan om mijn kinderen te zien opgroeien.

Ondertussen worstelde ik met van alles: het traject met mijn werkgever dat nog steeds niet was afgerond; mijn controles in het ziekenhuis en het draaiend houden van een jong gezin. Er waren dagen bij dat ik wakker werd en dacht: “nog 14 uur en dan mag ik weer m’n bed in”, waar ik vervolgens weer niet kon slapen van de angst.

Via de stichting de Vrugtenburg in Rotterdam kwam ik in aanraking met mindfulness. Mindfulness heeft me geleerd om dat wat op je pad komt, te accepteren: ”het is zoals het is”.

Ik sta nog steeds onder controle, maar de frequentie is afgenomen. Misschien heb ik het overleefd door het veranderen van mijn levenstijl. Misschien heb ik enorm veel geluk gehad. Misschien wel beiden. Wie zal het zeggen, ik zal het nooit weten. Feit blijft dat ik me door het veranderen van mijn voeding en mijn levensstijl veel energieker voel. Ik ben me bewust van wat voeding met mijn energie doet en nog belangrijker, hoe ik mijn energie kan beïnvloeden door op specifieke momenten bepaalde voeding juist wel of juist niet te eten.

Inmiddels heb ik de opleiding Natuurvoedingstherapie en Natuurvoedingskok aan het Oost West centrum in Rotterdam met veel plezier gevolgd. De Oosterse filosofie en het traditioneel koken spraken mij erg aan, maar ik had behoefte aan een wetenschappelijke onderbouwing. Na het volgen van de opleiding Medische Basiskennis bij het NOGG, ben ik gestart met Orthomoleculaire Geneeskunde en gestandaardiseerde Fytotherapie bij de Natura Foundation in Numansdorp. Inmiddels heb ik alle opleidingen met goede resultaten afgerond.

In april 2013 zijn we verhuisd van Rotterdam naar Brabant. Terug naar de natuur, naar rust en ruimte en naar een gemoedelijke sfeer. Het voelde vanaf dag één aan als thuis en we zijn weer heerlijk aan het verbouwen. Voor mij is het cirkeltje rond en begint er een nieuwe start. Ik heb inmiddels zoveel geleerd dat ik deze kennis niet voor mezelf wil houden. Graag help ik je in de zoektocht naar de juiste en gezonde voeding passend binnen jouw levensstijl.